Echipament De Protecție Pentru Personal (Epp)

EPP a fost dezvoltat pentru o gamă largă de aplicații în servicii (de exemplu: firme de pază și protecție, brigăzi de pompieri, colectori de deșeuri, furnizori de apă și energie, poliție, etc.) și trebuie să garanteze proprietăți esențiale: siguranță și vizibilitate.

Culorile fluorescente oferă protecție la lumina zilei, în timp ce materialele reflectorizante oferă o vizibilitate ridicată noaptea. EPP este realizat din fibre de înaltă tehnologie și include, printre alte materiale, fibre speciale ca Nomex® și Kermel® precum și material reflectorizant ca Scotchlite™.

Materialul retro-reflectorizant Scotchlite de la 3M este un material de reflexie dezvoltat special pentru îmbrăcămintea de protecție. Se aplică la articole de îmbrăcăminte și reflectă chiar și cele mai mici cantități de lumină, astfel încât cei care le poartă sunt vizibili de la o distanță foarte mare.

În conformitate cu cerințele stricte de calitate și standardele Europene relevante pentru îmbrăcămintea de protecție, pentru Curățarea Umedă a textilelor funcționabile există recomandări precise. De aceea este recomandată spălarea cu dezinfectant sau impregnarea.

Aceste materiale textile de înaltă calitate trebuie să fie durabile și trebuie să suporte un număr foarte mare de cicluri de curățare. În funcție de cerințe, astfel de haine de protecție trebuie să fie impregnate (finisare și protecție la apă, ulei, murdărie sau împotriva lichidelor și chimicalelor agresive).

ÎMBRACĂMINTE DE SPORT ȘI EXTERIOARĂ

Tricourile de sport multicolore, cu contrast ridicat, cu etichete imprimate, țesături delicate din tricot, precum și lenjeria funcțională făcută din microfibre de polipropilenă sau țesătură Piqué fabricate din fire de poliester cu funcția QMC (Quick Moisture Control – Controlul rapid al umezelii) ale producătorilor de îmbrăcăminte de sport, oferă o gamă largă de materiale cu proprietăți speciale.

Astfel de articole au efecte de absorbție excelente și timp de uscare foarte rapid; sunt ușor de curățat și pot fi spălate la 40°C. O jachetă de exterior tipică ar putea arăta astfel: durabilă, impermeabilă, cu țesătură respirabilă în 3 straturi și acoperire din poliuretan microporos cât și strat de protecție la ploaie în căptușeală.

La exterior jacheta este acoperită cu un nailon special, durabil și impermeabil. În interior o rețea ușoară de poliamidă protejează stratul de poliuretan. Practic, pentru aceste tipuri de rufe sunt de preferat produsele lichide. Cu protecție activă de culoare și rezultate excelente de spălare la temperaturi scăzute, produsele lichide profesionale sunt mult mai eficiente.

Pentru metodele de Curățare Umedă se acordă prioritate pentru conservarea materialelor, neutralitatea mirosurilor, igienă și o respirabilitate neatinsă a sistemelor de membrană.

FEȚE DE MESE ȘI SCAUNE

În multe restaurante și hoteluri, dar și în agențiile de închiriere de evenimente, se găsesc fețe de mese și scaune de înaltă calitate, anti-murdărie, în mare parte realizate din satin lucios (poliester).

Întotdeauna există cerințe foarte ridicate cu privire la curățarea perfectă și de calitate a țesăturilor, fiind și o necesitate. În același timp, sunt folosite foarte des țesături multicolore.

Prin urmare, produsul și procesele selectate nu trebuie să afecteze culoarea și trebuie să asigure o curățare maximă. Practic, pentru aceste tipuri de textile sunt indicate procedurile de Curățare Umedă. În general, finisarea petelor respingătoare se aplică la sfârșitul programelor specifice.

Se asigură că praful și murdăria nu intră adânc în fibre, protejează și împotriva pătrunderii apoase, grase și de substanțe uleioase.

TEXTILE DE CASĂ

În industria hotelieră și catering sunt de spălat multe draperii, perdele, fețe de masă și țesături decorative, care au nevoie și de o curățare corespunzătoare.

Aceasta include un proces de siguranță a materialului și culorii precum și o finisarea neutră a mirosurilor. În cazul perdelelor delicate, programele de spălare profesională se adaptează la un astfel de material sensibil iar temperaturile de lucru garantează reușita procesului de Curățare Umedă.

De asemenea, ar trebui luate în considerare și eliminarea îngălbenirii și mirosurilor draperiilor din camerele de fumători, efecte ce pot fi îdepărtate cu ajitorul tehnologiei Curățării Umede. În cazul draperiilor și perdelelor ce provin din zone sensibile, cum ar fi casele de îngrijire medicală, trebuie luat în considerare și aspectul igienic.

În cazul în care aceste lucruri provin din camera unui pacient MRSA (Methicillin Resistant Staphylococcus Aureus – stafilococ auriu rezistent la meticilină), este obligatorie dezinfectarea. Într-un astfel de caz, procedura noastră asigură siguranță.

Lasă un răspuns