Îngrijirea Textilelor

Serviciul „Îngrijirea Textilelor” include un tratament umed prin înlocuirea mașinilor convenţionale de spălat pentru uz casnic cu mașinile de spălat profesionale, în combinație cu uscătoare și echipamente de finisare optimizate.

Pe fondul cunoscutei fraze „ecologie în lanțul textil”, proporția de articole care pot fi curățate în apă este în continuă creștere, iar această lucrare de curățare nu ar trebui să fie lăsată în grija mașinilor de spălat domestice.

Curățarea Umedă prezintă avantaje profesionale clare față de spălarea domestică. Tratamentul umed profesional este mai mult decât doar o spălare normală ușoară. Cuprinde scoaterea petelor specifice, tratament optim în mașinile specific orientate textilelor cu îndepărtarea grăsimilor, protecția fibrelor și prefinisarea, precum și uscarea delicată în vederea pregătirii unei finisări de calitate. Eliminarea mirosurilor, protejarea țesăturii și furnizarea unui finisaj ignifug sunt caracteristici speciale care pot fi garantate numai prin îngrijire textilă profesională.

DETALIERE:

Procesul de curăţare umedă nu este atât de mult o spălare delicată cât mai degrabă o „curățare” a textilelor folosind ca “solvent” apa. Acest proces este împărțit în următoarele etape:

  • Sortarea – Curățătoriile profesionale împart materialele după culoare, structura materialului, componența mixului de fibre, destinație, utilitate, grad de murdărie și complexitatea procesului de curățare
  • Pre-detaşarea petelor – Condițiile de procesare blânde, necesare pentru tratarea delicată a articolelor, fac necesară pre-tratarea petelor vechi și persistente într-un manieră profesională. Același nivel ridicat de expertiză și de îngrijire este necesar în acest caz pentru îngrijirea textilă cu solvenți organici.
  • Procesul de curățare – Detergenții și agenții utilizați pentru procesul de Curățare Umedă suportă doar o ușoară asemănare cu „detergenții” convenționali. În schimb aceste produse sunt agenți de îngrijire textile „inteligenţi” care permit tratamentul umed al articolelor de îmbrăcăminte exterioară în cadrul condițiilor economice de interes general. În contrast cu fibrele sintetice, atunci când fibrele naturale intră în contact cu apa, apare o modificare în zona de miceliu, care poate duce la deformări, modificări ale dimensiunii și sensibilitate mecanică a textilelor. Prin urmare, o sarcină importantă a agenților auxiliari este să protejeze și să se stabilizeze fibrele în timpul tratamentului în apă.
  • Procesul de finisare și uscare – După Curățarea Umedă, hainele și textilele sunt în general destinse şi pre-uscate şi într-un uscător pentru câteva minute (3 – 5 min). Acest lucru ajută la descompunerea tensiunii din fibre și compensează orice modificări dimensionale. Suprafața produsului rămâne în mare măsură rece. Îmbrăcămintea care necesită exigenţe de finisare (de exemplu, jachetele de damă şi bărbăteşti), pentru modelarea lor, sunt apoi uscate cu aer pe umerașe, în timp ce materiale robuste sunt uscate până la un conținut de umiditate reziduală de 5 – 10%.

Lasă un răspuns