Luna de Miere in Egipt – Cum a fost? Merită Să Mergi Aici După Nuntă?

Euforia nuntii si a lunii de miere s-a risipit putin cand am dat de ‘stolul’ de tantari din Egipt.

Ne-am asteptat oarecum la asta, intrucat ne-am informat inainte sa mergem in Africa la ce putem intalni pe acolo, chiar ne-am luat creme, medicamente, toate cele. Ei bine cremele noastre europene nu au oprit tantarii lor sa isi faca de cap intrucat eram pe teritoriul lor.

Asa ca trebuia sa ii atacam cu arme din zona lor: ne-am cumparat dintr-o farmacie din Hurghada un spray anti-tantari (care s-a terminat in vreo 4-5 zile) iar un localnic binevoitor ne-a dat o crema pentru muscaturile de tantar: “You are very white. In plus our mosquitoes are not like your mosquitoes , take this.” a zis, si dreptate a avut.

De abea asteptam sa vina dimineata sa fugim iar in spre plaja.

Plaja era curata, intretinuta, apa limpede astfel ca si daca eram cu apa pana la gat, imi vedeam oja de pe unghiile de la picioare.

A fost o adevarata placere sa stam la plaja, ascultand o muzica buna sau citind ceva intre timp, si apoi sa ne scaldam in Marea Rosie, unde ne jucam cu pestisorii mici care innotau pana la mal.

Multi evita zona Egipt-ului din cauza evenimentelor teroriste. Foarte bine! Cumva, in perioada in care am calatorit noi, a fost liniste. Desi controale si oameni ai ordinii erau pretutindeni cu noi.

Dupa un zbor de 4 ore din Cluj spre Hurghada, o gustare cu specific egiptean si fise de completat, in sfarsit am ajuns.

De mentionat e ca am mers printr-o agentie ce ne-a oferit un ghid care ne indruma mereu in locurile unde aveam de mers. Ei s-au ocupat ca niste autocare sa ne astepte la aeroport, si  sa ne conduca la resortul nostru.

Noi am ales un resort de 4 stele. Asta inseamna probabail abea 2-3 de ale noastre. Resortul era curat dar destul de vechi. Ne-a placut foarte mult faptul ca aveam o priveliste foarte frumoasa, eram la 5 minute de mers pe jos de plaja iar mancarea era gustoasa si variata. Puteai alege sa mananci la restaurantul dinauntrul resort-ului sau sa alegi alte restaurante specifice de pe marginea plajei.

De precizat: Mancarurile sunt fooaarte diferite fata de ale noastre si au un gust specific egiptean.

“Gusturile nu se discuta” 😊

Lasă un răspuns