Defecte ale pielii – Cum recunoaștem Defectele Pielii Din Mașină

SEMNE DE UZURA

Pielea este un material durabil. Prin urmare, a fost folosită mult timp ca material pentru şei sau prelate. În zilele noastre, husele auto sau mobila din piele sunt considerate a fi durabile şi de înaltă calitate. Pielea este adesea forțată mecanic şi acest lucru conduce la semnele generale de uzură şi urme de utilizare. Suprafața este zgâriată sau culoarea suprafeței, mătuită şi crăpată.

Atâta vreme cât daunele nu sunt prea puternice, cele mai multe dintre ele pot fi colorate, umplute şi reparate prin proceduri de îngrijire adecvată, care vor proteja uzuri mai mari.

CALITATEA PIELII

Urmele de utilizare şi semnele de uzură pot arată diferit şi depinde în mare masură de calitatea şi culoarea pielii. Atunci când pielea este de calitate bună, finisajul (pigmentarea de suprafață) este cel care preia uzura iar pielea în sine rămâne neavariată. Dacă pielea de bază este instabilă, crăpăturile din piele, sub finisaj şi stratul de vopsea, nu pot rezista la lipsa de stabilitate în structura fibrei de piele.

GRĂSIME ŞI PETE DE TRANSPIRAȚIE

Transpirația şi grăsimea corporală din piele sau uleiurile din par penetrează suprafața pielii. Acest lucru este cauzat într-o perioadă de timp şi în contact permanent. Aceste grăsimi oxidează (degradează) şi privează pielea de efectul tratamentului chimic. Fibra de piele pierde structura şi se dezintegrează. Valoarea PH-ului acid al transpirației, poate fi, de asemenea, un factor care contribuie la degradarea suprafețelor din piele. În general, bărbații transpiră mai mult.

Domeniile tipice pentru astfel de daune sunt cotierele de autoturisme, volanele şi obiectele de mobilier. Prin urmare, dezintegrarea este întotdeauna deosebit de puternică în cazul în care oamenii au contact cu obiectele acoperite cu piele. Curățarea regulată duce la menținerea imaginii bune a obiectelor din piele şi întârzie astfel de modificări în mod semnificativ. Mobila trebuie să fie, de asemenea, prevăzută cu paturi sau perne din piele, în zonele de contact. Daune oxidative cauzate de piele şi par au la bază utilizarea continuă a obiectelor din piele. În caz de curățare şi de îngrijire cu tratamente regulate, procesul poate fi întarziat în mod semnificativ.

Modificări tipice de mobilier, în zonele capului şi brațului

În foarte multe cazuri, transpirația persoanelor care urmează diverse tratamente, mai ales pentru boli de ficat, este mai dăunatoare pentru suprafețele expuse.

PETE DE URINĂ

Imprevizibilitatea animalelor de companie poate genera pete de urină iar intervenția greşită asupra suprafeței afectate poate dăuna materialului. Urina fiind acidă, trebuie ştearsă doar cu produse profesionale sau apelați la profesionişti.

Petele roşii sunt cauzate de intervenția cu spirt sanitar peste suprafața afectată de urina de caine

DECOLORAREA PIELII

Anumite piei sunt sensibile la decolorare şi nu au niciun dozaj mare de protecție față de lumină. În special, pielea suede, nubuck si pielea anilină sunt sensibile la decolorare. În cazul unei piei puternic pigmentate, acest fenomen este rar, dat fiind că cei mai mulți pigmenți sunt insensibili la decolorare. Pielea de automobile este, în general, foarte pigmentată şi se decolorează destul de rar.

Prin urmare, pielea ar trebui să fie tratată cu produse de îngrijire cu protecție UV. Acestea nu pot preveni decolorarea, dar o pot întarzia.

DEZINTEGRAREA PIELII VECHI

Chiar dacă pielea tăbăcită este de cea mai bună calitate, se dezintegrează cu timpul, chiar şi cu utilizarea atentă şi depozitarea optimă. Pielea foarte veche începe să devină fibroasă şi se descompune sau devine rigidă.

TRANFERUL DE CULOARE

Decolorarea este mai vizibilă pe suprafețe luminoase. Acestea sunt, de obicei de mobilă sau tapițerii mobilă şi tapițerii maşini. Jachetele, pantalonii sau curelele de piele, sunt expuse la aceste decolorări. Anumite perne pot lăsa pete de colorare pe mobilier. Şosetele pot duce la vopsirea, prin transfer, a pantofilor. Cel mai des întâlnite cazuri sunt transferurile de culoare de pe blugi pe scaunele de piele sau suprafețele de piele ale tapițeriei. Aceste pete nu pot fi îndepărtate prin curățare standard.

Defecte ale pieliiDin păcate, transferul de culoare se poate realiza din toate materialele vopsite şi daca nu se intervine în primele ore, este necesară intervenția specialiştilor pentru a restaura culoarea mobilierului. Este contraindicată orice intervenție cu produse de curățare neprofesionale.

Lasă un răspuns