Cum Întreținem Pielea din Mașină?

Este important de ştiut că produsele din piele sunt pregătite pentru destinaţii diverse iar intreţinerea trebuie făcută special.

Într-un pantof s-a pus mai mult accent pe menţinerea luciului de piele şi rezistenţa la apă. Acest lucru nu se potriveşte pentru pielea nouă a unei masini şi nici pentru tapiţeria din piele, care sunt ,de obicei, mate, şi trebuie să rămână asa. Aici, accentul trebuie pus pe păstrarea finisajului mat şi pentru protecţia împotriva abraziunii, a petelor şi a modificărilor de culoare (în special în pielea lucioasă sau de culoare deschisă). Pielea veche, de maşină, are nevoie de un produs pe bază de grăsime sau ulei, pentru a menţine pielea moale. De asemenea, aceasta are nevoie de protecție UV, împotriva deteriorării de la soare. Un strat de piele de oaie are nevoie de îngrijire diferită faţă de o şa de cal, de exemplu.

INTERVENŢII CASNICE

Există în piaţă multe sugestii şi înlocuitori pentru produse profesionale de îngrijire a pielii (lapte de corp, lapte de vacă, proaspăt, ulei de ricin, banană, coji de cartofi şi ulei de măsline). Aceste reţete şi produse secrete nu se potrivesc la piele. Protecţia impermeabilă furnizată de aceste produse pe baza de grăsime nu este suficientă. Pielea de astăzi este subțire, moale și tăbăcită diferit, aşadar, are nevoie de îngrijire coordonată. Nu trebuie subestimat efectul distructiv al grăsimilor şi a altor lichide, care devin râncede în piele dacă nu sunt folosite corespunzător.

PRODUSE DE ÎNGRIJIRE DIN COMERŢ

Pe piaţă există mai multe produse diferite de îngrijire pentru piele, într-o varietate de preţuri. Care este cel potrivit pentru pielea ta? Foarte mulţi spun că preferă să nu utilizeze nici un produs de îngrijire, în principal, de teama de a aplica produsul greșit. Este foarte des intâlnită opţiunea de a nu întreţine pielea, din neatenţie sau ignoranţă. Ambele alegeri sunt daunătoare produselor din piele.

Eficacitatea unui produs de curăţare poate fi testat pe o suprafaţă mică, în cazul în care există indoieli.

Pielea nouă este rareori menţinută. Comercianţii nu doresc să menționeze această necesitate pentru că pielea nouă nu are nici un risc de uscare şi să devină casantă. Problema apare când pielea este deschisă la culoare şi apar pete sau decolorări de la expunerea la lumină, precum şi semne de uzură. Tocmai datorită prevenirii acestor fenomene este importantă tratarea produselor de piele, însă doar cu produse profesionale şi cu o informare prealabilă.

Lasă un răspuns