O destinație pe zi – Bodrum , Turcia

Călătorii. Destinații exotice. City Break. Concediu. Mda! Nu toți avem timp, bani sau anturajul necesar  să ni le permitem foarte des. Personal, îmi doresc o călătorie perpetuuă, prin cele mai ascunse locuri și orașe și, de ce nu, poate chiar în spațiu, pe Marte, Venus sau alte galaxii. Dar asta într-o campanie viitoare. Îmi propun și vă propun ca, începând de acum, să călătorim virtual oriunde sufletul mă va îndrepta și să ne bucurăm de ceea ce internetul, deocamdată, ne oferă și vă invit și pe voi în această călătorie, care va dura – sper – toată vara.

Acum este timpul să vizităm Bodrum!

Ca și localizare, Bodrum sau Halicarnas (latină), Halikarnassos(greacă) este situat pe coasta Mării Egee, pe peninsula cu același nume, în apropierea insulei Kos, provincia Mugla. Este un oraș mic, cu 35.ooo de locuitori și suprafața de 649km pătrați.

Orașul natal al lui Herodot, te încântă prin arhitectura tipic mediteraneeană, plajele sale spectaculoase și golfurile stâncoase. Este un excelent port pentru iahturile de lux, Bodrum fiind, de altfel, cunoscut pentru  atmosfera elitară și viața de noapte. Așadar, o destinație de vis pentru cei dornici de o distracție pe cinste.

Bodrum este împărțit in două zone contrastante – în jumătatea de est se află plaja alungită, barurile, cluburile de noapte și restaurantele tipice stațiunilor mediteraneene, iar jumătatea de vest a orașului Bodrum este focalizată în jurul portului de ambarcațiuni și a clubului de iahting, aici viața decurgând mai agale.

Printre atracțiile orașului se numără Mausoleul din Halicarnas  – una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, situl antic Efes, unul dintre cele mai bine conservate din lume, Casa Sf. Fecioare Maria unde și-a trăit ultimii ani din viață cea mai importantă figură a crestinătății, Templul Zeitei Artemis – una din cele 10 minuni ale lumii antice, terasele de calcar de la Pamukkale supranumit si castelul de bumbac.

Se pot face plimbări cu vaporul pe Marea Egee și se pot vizita insulele greceaști Kos, Samos, Rodos și cele 3 cetăți antice Priene, Milet si Didima. Viz-a-vi de Bodrum, la Karaada, este cel mai bun loc pentru scufundări, aviz amatorilor.

Mai jos și câteva imagini pentru a vă stimula și vizual. La oferte nu mă bag, le găsiți și singuri pe net sau la agențiile de turism. Iar cine a fost la Bodrum ne poate împărtăși din experiența sa (eu abia aștept să ajung acolo!).

Ne ,,citim’’ la următoarea destinație!

Gala Blog de Blog – s-au dat premiile!

Articol de Mona

Am făcut ce am făcut şi m-am insinuat uşurel în juriul Blog de Blog. Asta după ce blogosphera a devenit partener oficial al concursului.

Nu o sa vă ţin mult pe jar, în ultima săptămână ne-am întâlnit în plen de două ori, pentru a stabili câştigătorii. Am reuşit să alegem, după discuţii aprinse, contraziceri, bere neagră, la fiecare categorie dintre cele 18, cel puţin un blog care să ne placă. În plus, fiecare membru al juriului a mai ales un blog căruia îi va oferi un premiu special. Pentru că la blogosphera.ro suntem două fete cucuiete şi pline de idei, vă anunţăm că vom da două premii speciale. Pentru că ne place! Şi pentru că eu mai am un blog, allias.ro, moment în care doresc să le mulţumesc celor care m-au nominalizat, în ciuda faptului că nu puteam participa.

Astfel, dragii mei, nu vă mai reţin. Să înceapă Gala online !

Membri ai juriului au fost: Simona Ionescu, Oana Stoica Mujea, Ştefania Coşovei, Matilda, Ioana Diaconescu, Adrian Năstase, Adi Hădean, Alex Mazilu, Chinezu, George Şerban, Horia Gârbea, Ionuţ Iancu. Partener: Blogosphera.ro. Organizator şi şef al comisiei: Lucia Verona.

Mulţumim tuturor celor care au participat, într-un fel sau altul, la acest concurs! Aţi fost minunaţi!

Câştigătorii Blog de Blog 2010 sunt:

Premii speciale din partea juriului

Alex Mazilu: Beţivul de cuvinte

GS: Vlad Petreanu

Matilda: Castelul de nisip

Chinezu: Cristina Bazavan

Simona Ionescu: Tiberiu Lovin

Ştefania: Aramis blog şi Adrian Suciu

Ionuţ Iancu: Asaftei Dragoş

Mona Ardeleanu şi Alina Bălan, de la blogul partener al juriului, blogosphera.ro, dau şi ele două premii: Titus Căpîlnean si Simona Catrina.

Lasă un răspuns