Intro de Mona

Cristian Gheorghe este un foarte drag prieten d-ai mei, un mare artist în sufletul său. M-a bucurat faptul că, în momentul în care l-am rugat să facă o recenzie, a percutat imediat, iar luni, nu mică a fost surpriza, când am găsit pe e-mail articolul său, făcut ca la carte. Îţi mulţumim Cristian şi ne vedem curând!!! Ai cuvântul…

Se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte. Dar un desen, câte cuvinte ar face? Cred că mult mai multe. Dacă definim fotografia ca fiind o reflexie a realității, un moment înghețat pe peliculă sau într-o zonă de memorie a vreunui  card SD, atunci putem spune că un desen este o proiecție a realității, văzută de ochii unui artist, care percepe și ne dezvăluie prin harul său perspective nebănuite ale lumii cotidiene în care ne desfășurăm existența.

Gândurile de mai sus mi-au fost inspirate acum aproape doi ani, când am vizionat pentru prima dată blogul numit  Drawforjoy. Rețineți:  am spus ”vizionat” și nu ”citit”, pentru că blogul Roxanei Soare ( acesta este numele adevărat al autoarei blogului care semnează cu pseudonimul ”DrawForJoy”) este o delectare vizuală, fiind construit numai și numai din desene, așternute pe hârtie cu multă pasiune, cu creioane colorate. Roxana inventează zilnic câte o situație sau o poveste, adeseori cu tâlc, care ne pune imaginația la lucru sau ne amuză copios.  ”Draw For Joy” este un blog pe care nu poți să nu-l iubești din prima clipă: odată ce ai făcut cunoștință cu lumea desenelor Roxanei, dorința de a întoarce aici vine de la sine.

La scurtă vreme după ce i-am descoperit blogul, am rugat-o pe Roxana să ne deseneze pe noi, personajele blogului ”Cantina Socială”, lucru pe care artista l-a făcut prompt și cu mare plăcere. De fapt, ea a mai contribuit cu partea grafică la unele postări de la ”Cantină”, îmbogățind considerabil poveștile mele culinare.

Blogul ”Draw For Joy” este bine structurat, aerisit, cu un design atractiv. Pentru cei care vizitează prima dată acest blog, le recomand secțiunile ”About me”,  ”My Portraits” și absolut savuroasa ”Bio” în care autoarea ne prezintă povestea propriei vieți, printr-un foarte interesant și captivant ”comic-strip”.

Să trecem acum la notarea blogului ”Draw For Joy” pe următoarele criterii standard pentru ”Blogosphera”:

–  Exprimare fluentă şi corectă din punct de vedere gramatical: descrierile desenelor ce fac obiectul fiecărei postări, sunt scurte, savuroase și nostime. Limba folosită de autoarea blogului este engleza, un aspect de înțeles dacă ținem cont de faptul că Roxana face parte dintr-o comunitate internațională de artiști plastici și are o mulțime de vizitatori din alte țări, după cum se vede din modulul ”Live traffic feeds” situat în coloana din stânga a blogului. Totuși, o descriere și în limba română nu ar strica, pentru vizitatorii care nu sunt prea familiarizați cu limba lui Shakespeare. Notă: 0.75

Relevanţă din perspectiva ideilor care stau la baza articolelor: la acest criteriu, blogul obține nota maximă: 1,00.

Creativitate, varietate şi unicitate în dezvoltarea temelor tratate: cred că acest criteriu este unul din punctele forte ale acestui blog, care abundă în creativitate și varietatea temelor tratate, într-o manieră absolut unică. Nota obținută este cât se poate de maximă: 1,00.

Evaluare din perspectivă estetică: cum spuneam și mai devreme, blogul este foarte bine structurat, aerisit și plin de culoare încă de la încărcarea paginii principale. Nota maximă: 1,00

Frecvenţa postărilor: fiind angrenată și în alte proiecte personale, postările Roxanei nu au o frecvență zilnică ci, în medie, cam de 12 articole pe lună, această medie fiind în scădere.  Începând cu luna octombrie 2010, Roxana ne-a delectat cu 8-9 postări în fiecare lună, lucru pe care noi, fanii, trebuie să-l sancționăm, dar cu indulgență, așa că nota la acest criteriu va fi: 0.75

În total, blogul Draw For Joy a obținut:

drăGuşori, fiecare zecime fiind pe deplin meritată.

Sper că v-am făcut curioși și veți vizita acest blog, pe care îl veți îndrăgi din prima clipă. Locul său este în blogrollul și în blog reader-ul fiecărui iubitor de artă vizuală de calitate. Să îi urăm succes Roxanei în activitatea sa și sperăm să ne răsfețe cât mai des cu desenele sale minunate.

Lasă un răspuns