In seara aceasta cea mai importanta luna plina din anul 2009 :)

Daca in seara asta cerul este senin , nu pierdeti ocazia si uitativa spre stele, vezi fi martori la cea mai mare luna plina si cea  mai stralucitoare a anului 2009.

Pamantul, luna si soarele sunt legate impreuna prin forta de gravitate , relatie ce duce la mai multe fenomene naturale precum eclipsele, mareele, marimea valurilor etc.

Conform NASA in aceasta seara Luna va aparea mai amre cu 14 % pe cer, vizibila cu ochiul liber , si va fi mai stralucitoare cu 30% decat alte fenomene de luna plina pe anul 2009, preconizate.

Daca aveti alte planuri pentru seara de sambata, nu va faceti griji: Puteti vedea un spectacol asemanator pe parcursul zilelor de luna plina pentru ca luna plina nu este niciodata 100% plina, astfel incat fenomenul d eluna plina va incepe in noaptea de vineri seara si va continua pana duminica seara, cu apogeul sambata seara, adica astazi.

Un lucru interesant este si faptul ca datorita fenomenelor fizice si mecanice implicate, luna nu va fi 100% plina niciodata. Pentru ca acest lucru sa se intample ar trebui sa existe o aliniere perfecta intre Luna, Pamanat si Soare, ceea ce se intampla foarte rar, si atunci fenomenul ar fi de eclipsa totala de luna.

Special Guest BlogoStar

Cum noul an te duce cu gândul la începuturi, ne-am hotărât ca primul articol, pe 2011, să fie anunţarea unei noi rubrici, care sperăm că vă va stârni interesul tot atât de mult, pe cât ne place nouă. Ideea cel puţin…

Astfel, în această secţiune, Special Guest BlogoStar, vom invita blogger-i de seamă ai blogosferei româneşti să facă o recenzie unui blog care le place sau, de ce nu, care nu le place. Singurele condiţii sunt să fie respectate criteriile de evaluare stabilite de noi şi să fie o critică constructivă. În rest, au toată libertatea pe care o doresc. Noi ridicăm această provocare tuturor blogger-ilor, vom invita şi vom fi deschise la propuneri.

Ne-am mai gândit să aruncăm prima mănuşă (de catifea, evident) Chinezului, pe care îl rugăm să onoreze a noastră cerere. Şi cum noblesse oblige, sunt convinsă că Chinezu’ va face o recenzie demnă de experienţa sa „chinezăresco-blogger-istică”!

Noi ne dorim să fie o rubrică săptămânală. Cu ajutorul vostru, sper să şi reuşim! Aşa că, nu ezitaţi, e liber la recenzii! Puteţi vorbi despre ceea ce vă place sau nu vă place, după caz.

Enjoy!

Facebook cunoaște toate secretele vieții tale amoroase 😉

Și nu e o afirmație chiar lipsită de adevăr. Dacă vrei să ții secretă viața ta amoroasă, ai grijă dacă ești pe Facebook. Așa cum am citit într-un articol despre cum Facebook poate dăuna carierei tale, la fel se poate întâmpla și cu viața ta amoroasă.

Rețeaua de socializare are capacitatea de a emite predicții despre cât de mulțumit ești într-o relație, cât de satisfăcut este iubitul sau iubita ta, când este iminentă despărțirea sau când oficializarea unei relații se impune, chiar și ce fel de cântece vei asculta când … hormonii tăi o iau razna.

Pentru că, nu-i așa, ,,It’s not official until it’s on Facebook’’. Dar să vedem unele dintre statisticile Facebook, legate de Cupidon. Astfel, în jurul datei de 14 februarie, de Valentine’s Day, noile relații înregistrate pe Facebook, depășesc numărul despărțirilor cu 49%. Aproape dublu față de perioada Crăciunului, când oamenii se mai liniștesc și rămân fideli, cel puțin până după sărbători. Aici, de vină este sigur magia Crăciunului, care ne face pe majoritatea dintre noi, mai calmi și mai iertători.

De cealaltă parte, vremea caldă și soarele, ne face mai agitați, în căutare de noi aventuri și adrenalină, pentru că de la începutul primăverii și toată vara se înregistrază cel mai mare număr de despărțiri. Iar zilele în care oamenii se despart cel mai mult, sunt Vinerea și Sâmbăta. Coincide cu beția de la sfârșitul săptămânii, când dăm frâu liber tuturor nemulțumirilor, iar magia Crăciunului nu ne mai ajută. Și apoi, vorba aceea:,,In vino veritas!’’.

În sfârșit, anul 2012 se pare că este cu noroc pentru căsătorie, pentru că, față de 2011 când doar 21% dintre facebook-uiști s-au căsătorit, anul acesta 31% au avut curajul să facă pasul.

 Mai jos este un infografic mai complet. Enjoy!

Lasă un răspuns