cum-se-foloseste-un-retopercutor

Cum poate rotopercutorul sa faca o gaura pe o suprafata curbata

Daca aveti de realizat o lucrare in care trebuie sa dati niste gauri, un rotopercutor va poate fi de mare ajutor. Tot ce conteaza este sa gasiti un burghiu potrivit pentru proiectul dumneavoastra. Burghiul de taiat metal este in general potrivit si pentru alte materiale cum ar fi lemnul si plasticul, dar ceramica, sticla si betonul necesita un burghiu special pentru a obtine rezultate bune. Iata in continuare cateva burghie de luat in considerare. Biurghiul din otel de mare viteza este bun pentru majoritatea materialelor non-abrazive, care sunt destul de greu de strapuns. Aceste materiale includ otelul, aluminiul, alama, si alte metale comune. El este eficient, de asemenea, si pentru lemn, dar nu este la fel de potrivit pentru a da rezultate bune la lucrarile de aschiere sau spargere. Burghiul acoperit cu titan este folosit la viteza mare pentru a fora otelul, otelul inoxidabil, si fonta.

Cum realizezi o gaura cu rotopercutorul?

Pentru a realiza gaura dorita stabiliti locul in care aveti nevoie sa dati gaura. In cazul in care sunt mai multe gauri va trebui sa masurati distanta dintre acestea, si sa aliniati gaura cu alte elemente. Pentru inceput incercati o gaura de proba cu un diametru un pic mai mic. Daca sunteti multumit de zona in care vreti sa dati gaura puteti mari dimensiunea burghiului pana cand veti avea o gaura suficient de mare pentru scopul dumneavoastra. In cazul in care burghiul pilot nu musca si incepe de taiere fara sa alunece, atasati un dispozitiv de ghidare la suprafata. Acest lucru poate fi realizat prin prinderea unei piese pe partile laterale ale burghiul atunci cand acesta functioneaza. Cand aveti nevoie de niste gauri bine realizate, folositi un burghiu pentru gauri precise, daca aveti unul disponibil. In mod ideal, daca aveti o bormasina cu un bloc V sau o menghina, gaurile exacte sunt mult mai simplu de realizat.

In cazul in care rotopercutorul nu se mai roteste cum trebuie sau prezinta o alta defectiune pe care aveti impresia ca o puteti repara singur fara probleme, trebuie sa stiti ca va asumati riscul de a va accidenta si de a strica si mai rau rotopercutorul.

Lasă un răspuns