Ventuze masaj

Ventuze pentru masaj folosite in diferite scopuri

Intrebuintarile ventuzelor pentru masaj au avut diferite scopuri de- a lungul timpului. La inceput ele au fost folosite pentru a ajuta la tratarea unor afectiuni destul de serioase, precum bolile de sange, gripa, pneumonia etc. Si aici putem vorbi in special despre ventuzele pentru masaj realizate din sticla si pe care le cunoaste, cu totii, deoarece au fost folosite si in tara noastra cu precadere, de catre batranii nostri din mediul rural, atunci cand pastilele lipseau cu desavarsire.Ventuze masaj

Aceste ventuze pentru masaj realizate din sticla au aspectul unor mici borcanele si sunt destul de simpl de folosit. Dupa cum spuneam, acestea erau folosite destul de des in tara noastra pentru tratarea unor afectiuni precum racelile puternice sau cele la plamani, astfel ca era neaparat necesar ca ele sa se aplice pe pielea spatelui. Desigur, inainte de a fi fixate pe pielea spatelui, ele trebuiau sa fie incalzire cu ajutorul unei flacari, pana atunci ce aerul din interiorul acestora era eliminat. Atunci cand acestea erau aplicate si folosite asa cum trebuia, racelile puternice deveneau o amintire neplacuta. Ba chiar mai mult decat atat, exista guri care spun ca ventuzele pentru masaj realizate din sticla reusesc acolo unde antibioticele dau gres.

Un alt tip de ventuze pentru masaj sunt cele realizate din silicon. Si aceste ventuze precum si ventuzele terapeutice le puteti gasi pe yanno.ro. Ventuzele pentru masaj realizate din silicon reprezinta ultima moda in ceea ce tine de ventuzele pentru masaj. Spun acest lucru deoarece acestea sunt ultimele aparute pe piata si sunt considerate de catre specialisti ca fiind cele mai bune, mai ales atunci cand vine vorba despre tratarea si inlaturarea celulitei care se depune pe corp. Aici trebuie mentionat insa si faptul ca, aceste ventuze pentru masaj realizate din silicon, in masajul anticelulitic, nu pot fi folosite decat in compania unui ulei de masaj. Uleiul de masaj folosit in masajul anticelulitic are diverse proprietati si aduce corpului uman destul de multe beneficii.

Deci rolul acestui ulei de masaj nu este numai acela de a ajuta ventuzele din silicon sa alunece pe suprafata pielii care urmeaza sa fie masata, ci si sa ajute pielea, sa ii dea acesteia supletea si naturaletea de care are nevoie si sa o faca sa intinereasca. Desigur, aici mai putem spune chiar si faptul ca, in masajul anticelulitic se folosesc trei marimi de ventuze din silicon, si anume: mici, mari si mijlocii. Fiecare dintre aceste marimi de ventuze se folosesc pentru masarea diferitelor parti ale corpului. De exemplu, ventuzele pentru masaj realizate din silicon de marimi mici se folosesc in masajul anticelulitic pentru masarea suprafetei tenului, in timp ce ventuzele pentru masaj din silicon de marimi medii se folosesc pentru masarea abdomenului si a membrelor, iar cele de marimi mari se utilizeaza pentru masarea spatelui.

Lasă un răspuns