Celulita… Un alt lucru pentru care le putem mulțumi hormonilor

Cercetările recente, făcute de Peter Pugliese și GE Pierard, au confirmat validitatea acestor informații, deoarece au observat că celulita este cauzată de hormonii sexuali care interactionează atât cu grăsimea, cât și cu pielea. Acest lucru a fost dovedit prin observarea locului unde celulita apare frecvent – secțiunea de mijloc a corpului unei femei. Țesutul adipos de pe corp este regulat de unul dintre două sisteme: metabolism și hormoni.

Dacă observăm unde apare majoritatea celulitei, începe să devină din ce în ce mai aparent motivul pentru care celulita apare în aceste zone problematice pentru femei, deoarece grăsimea din secțiunea de mijloc este regulată de hormoni, mai mult decât de metabolism. După cum știm, femeile produc niveluri ridicate de estrogen, care alimentează sistemul reproducător. Sistemul reproducător feminin se află în partea de mijloc a corpului femeilor și regulează abilitatea de a avea copii, precum și procesul de alăptare.

APropo de tratamentul celulitei, sa stiti ca exercitiile pentru celulita ajuta foarte mult.

Pe măsură ce nivelurile de estrogen cresc, crește și șansa de a avea celulită. După cum știm, celulita este mult mai probabil să fie observată în femei postpubescente, lucru datorat sporirii producției de estrogen. Cu toate acestea, nivelurile estrogenului diferă semnificativ între diverse femei, iar de aceea există femei care par să nu fie afectate de celulită. Datorită faptului că bărbații nu au prea mult estrogen în corpul lor, acest lucru scade foarte mult probabilitatea apariției celulitei.

Odată cu trecerea timpului, vom continua să avem cercetători care plonjează în misterul celulitei și care, eventual, vor găsi o soluție asupra acestor zone problematice. Cu toate acestea, ceea ce avem acum este o bază foarte solidă și va contribui nu numai la stoparea celulitei, dar și la negarea cazurilor de celulită aflate deja în desfășurare.

Lasă un răspuns