Set de ventuze masaj

Tipuri de ventuze pentru masaj

Ventuzele pentru masaj pot fi de multe feluri, inclusiv cele din sticla, din bambuc, din plastic etc. Cele mai cautate si cunoscute dintre toate acestea sunt ventuzele din sticla, acestea fiind utilizate si de catre bunicii sau parintii nostri in trecut, ceea ce ni le-a inradacinat in memorie. Astfel de modele prezinta si o serie de avantaje.

  • Ventuzele de masaj din sticla

Pentru o sedinta normala de terapie, ventuzele din sticla sunt incalzire folosind o bila de vata, de bumbac ori de oricare alt tip de material care poate sa arda. Bile respectiva e inmuiata in alcool, e aprinsa si asezata in interiorul ventuzei. Arderea materialului si a alcoolului din interior va face ca oxigenul sa fie eliminat, acest proces fiind unul care va duce la crearea procesului de vacuum.

Cat timp materialul arde, ventuza este intoarsa cu susul in jos, pentru ca terapeutul sa poata sa-l plaeze pe zona corpului dorita. Vacuumul care e creat din cauza lipsei de oxigen va lipi ventuza de piele, tragand-o in sus, catre interior, aerul din interior racindu-se. Tragand pielea in sus, porii acesteia se deschid, ceea ce va duce la o stimulare mai bunaa circuitului sanguin din aria respectiva, echilibrand energia QI, putand sa indeparteze blocajele si sa permita toxinelor sa fie eliminate mai usor din organismul tau.

Tinand cont de tipul de afectiune tratata, ventuza poate sa stea acolo intre cinci si zece minute. Pentru ca eficienta lor sa fie maximizata, se pot pozitiona un numar mai mare de instrumente in acelasi timp pe pacient. Se pot folosi chiar si cantitati mai mici de ulei esential ori ulei vegetal, inainte de a incepe tratamentul. Acest lucru iti permite ca, dupa ce a fost realizata aplicarea, ventuzele pot sa alunece in sus si in jos, pe unele puncte energetice sau meridiane.

  • Ventuze masaj din plastic

Se pot folosi si ventuze pentru masaj din plastic, care, nu mai folosesc flacari pentru a incalzi ventuza, in schimb, aceasta se aplica pe piele, in timp ce o pompa de vacuum se ataseaza pe extremitatea sa rotunda, unde se poate gasi un ventil de absorbtie. Pompa se foloseste apoi ca sa formeze vacuumul dorit. In continuare, utilizarea se face la fel ca cea pentru sticla.

  • Ventuze din cauciuc

Ventuza pentru masaj din cauciuc a aparut mai recent pe piata si se foloseste, in mod special, pentru mesajul de tip anticelulitic. Ca urmare a proprietatilor elastice pe care le are cauciucul, acesta se poate utiliza si drept pompa de acuum, ca sa creeze vidul la modelele din plastic.

  • Ventuze din silicon

In schimb, modelul cel mai nou si care prinde tot mai bine la public este ventuza din silicon. Aceasta este facuta din silicon alimentar, care nu prezinta toxicitate pentru corpul nostru. Ventuza aceasta prezinta o serie de avantaje, ca faptul ca se poate turna in orice forma ori culoare, pastrandu-si proprietatile eleastice pe termen lung. In plus, nici nu reactioneaza negativ cu vreun tip de ulei, facandu-l sa fie mai usor de folosit si fiabil.

Asadar, poti sa folosesti orice model de ventuza ca sa te tratezi pentru variate boli, de la raceala si pana la artrita, existand produse pentru fiecare dintre noi, tinand cont de cerintele noastre si de gravitatea afectiunii.

Lasă un răspuns