Rețetă Delicioasă de Clătite – Metodă Simplă de Preparare

Nu am intalnit pana acum vreo persoana care sa spuna ca nu-i plac clatitele. Asa ca, sunt un desert numai bun de facut pentru familie, cand ai musafiri sau pofta de ceva dulce si rapid.

Eram in generala cand deja faceam clatite singura pentru ai mei. De atunci, am tot incercat retete diferite, dar m-am oprit la una care ne place mie si sotului foarte mult. Clatitele ies pufoase dar nu sunt extrem de subtiri. Sunt foarte aromate si doar scriind acum despre ele pot sa imi aduc aminte de mirosul si gustul lor.

Ingrediente

  • ½ kg Faina alba
  • 1 Praf de sare
  • 1 lingurita Esenta vanilie
  • 1 Ou
  • Putina drojide (cat o aluna)
  • 3 Pahare de lapte caldut
  • 3 Pahare de apa minerala la tempertura camerei

Intr-un vas se pune faina, zaharul, un praf de sare (adica cat se poate cuprinde cu doua degete), esenta de vanilie, oul. Drojdia se dizolva intr-un vas cu apa calduta.

Se amesteca. Timp in care se toarna putin cate putin laptele cald, apoi apa calduta. Se amesteca energic cu telul ca sa nu ramana cocoloase.

Cand compozitia devine aerata, atunci inseamna ca e numai bun de facut clatite din el.

Se incinge tigaia cu un strop de ulei.

Cand uleiul e incins, se toarna un polonic in centrul tigai. Nu e nevoie se miscati tigaia deoarece compozitia e moale si lichida si se va imprastia pe toata suprafata tigaii singura.

Cand clatita nu mai este umeda pe partea de deasupra, inseamna ca s-a copt destul pe prima parte.

Cu ajutorul unei palete,se intoarce ca sa se coaca si pe cealalta parte.

Eu folosesc o plita pe inductie, coc clatitele mereu pe nivelul 8, aproximativ 50 sec pe o parte, 50 sec pe cealalta.

Pentru umplutura, clar, preferata noastra este ciocolata, dar de asemenea se poate folosi dulceata, miere, branza dulce, budinca, fructe, etc.

Lasă un răspuns