Cea mai gustoasă rețetă de Pizza

Noua ne place pentru ca nu trebuie multe ingrediente, e foarte versatila si de obicei reusim sa facem o pizza buna cu ce avem prin casa.  Pizza poate fi facuta in multe feluri, iar aici gusturile nu se discuta.

Mai jos gasiti reteta dupa care facem noi pizza. Ingredientele sunt de ajuns pentru 2 tavi mari de pizza. Desigur, multe ingrediente se pot inlocui ori adauga. In functie de preferinte, puteti adauga ciuperci, ardei iute, mozzarella, rucola, ceapa, bacon, s.a.m.d.

Ingrediente:

  • 800 gr Faina
  • 300 gr Salam
  • 300 gr Sunca
  • 120 gr Porumb
  • 250 gr Cascaval
  • 2 alune de Drojdie
  • 6 lg Ulei de masline
  • 3 lg  Ketchup sau Pasta de rosii
  • Sare
  • Apa calduta

Preparare:

Intr-un bol mare se pune faina, o lingurita mica de sare, 3 linguri de ulei de masline si drojdia dizolvata intr-o jumatate de pahar de apa calduta.  Aluatul se framanta adaugand constant putina apa calduta pana cand compozitia se armonizeaza intr-un aluat.
Se lasa la dospit aproximativ o ora.

Cand aluatul a dospit, se imparte in doua jumatati egale.

Se pregateste tava care trebuie unsa cu ulei.

Eu pun jumatate de aluat direct in mijlocul tavii si-l intind in mod egal cu mana, atat cat imi permite aluatul. Aluatul se poate intinde si cu sucitoarea foarte bine.

Dupa ce am uniformizat  aluatul, pun ketchup si il intind pe toata suprafata lui.  (La alegere, ketchup-ul se poate inlocui cu pasta de rosi, bulion, etc.)

Se pun feliile de sunca si salam, porumbul iar la sfarsit cascavalul ras.

Se pune la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la 160 de grade. Noua ne place ca in ultimele 2 minute inainte de a scoate pizza sa dam cuptorul pe 180 ca sa se rumeneasca bine deasupra si inauntru sa ramana moale si apetisanta.

Pizaa e gata. Nu-i asa ca a fost usor?

Lasă un răspuns