Vinete la Cuptor cu Naut Sotat si Dressing de Iaurt

Simple de preparat, aceste vinete la cuptor preparate vara in plin sezon au o textura carnoasa si un  gust slab afumat ce se combina ideal cu nautul puternic condimentat. Iaurtul aromat e perfect pentru a calma papilele si lasa un sentiment racoritor. Recomand servirea la temperatura camerei pentru a nu incalzi dressingul de iaurt.

Vinete Coapte cu Naut Sotat si Dressing de Iaurt

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 240 g naut(din conserva) strecurat si clatit
  • 1,5 lingurita praf de chimion
  • 1 morcov mediu taiat in bastonase de 3-4 cm
  • 120 ml ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 1/2 ardei iute feliat subtire
  • 2 catei usturoi feliat subtire

Pt. Dressingul de Iaurt

  • zeama de la o jumatate lamaie
  • 130 g iaurt grecesc
  • 10 g frunze de patrunjel
  • 10 g frunze de menta
  • 5 g frunze de busuioc

Instructiuni

  • Se incalzeste cuptorul la 240 grade C. Se spala vinetele si taie felii de 2-3 cm, apoi se ung cu uleiul de masline si se asezoneaza cu sare si piper. Se aseaza intr-o tava pe un singur strat si se lasa in cuptor 40-45 minute pana capata o culoare aurie inchisa. Se scot

    din cuptor si se lasa deoparte la racit.
    Intr-o tigaie la foc mediu spre mic se adauga o lingura de ulei, morcovii si se calesc 6-7 minute. Se adauga usturoiul si ardeiul iute pentu inca 4-5 minute. Se adauga nautul, chimionul si scortisoara si se amesteca bine. Se da focul la mare si se lasa 4-5 minute amestecand usor, apoi se da deoparte.

Pt. Dressingul de Iaurt

  • Se pune in blender iaurtul cu menta, patrunjelul, busuiocul, o lingura de ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper si se mixeaza pana se amesteca bine.
  • Se aseaza vinetele in farfurie pe un strat, se adauga nautul apoi dressingul de iaurt. Se stropeste cu ulei de masline si se decoreaza cu frunze proaspete de menta.

Lasă un răspuns