Ciuperci umplute cu carne tocata la cuptor
Imi place aceasta reteta pentru ca nu folosesc deloc ulei pentru a gati si pentru ca e foarte rapida. De asemenea, avem o alternativa pentru cei carora nu le place sau nu pot consuma carne de porc.
Ingrediente:
- 1 kg Ciuperci champignion cu palarii mari
- 250 gr arne toacata
- 50 gr unt
- 100 gr cascaval
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 fire de patrunjel
- Sare, piper
Preparare:
Se taie cotorul ciupercilor, se spala si se curate de pielita palaria ciupercilor.
Intr-o tigaie pregatita cu hartie de copt, se pun palariile de ciuperci.
Fiecare palarie de ciuperca se unge foarte bune cu unt pe interior.
Se calesc ceapa cu morcovul, dupa care se amesteca cu carnea tocata, patrunjelul taiat marunt, si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se umple palariile ciupercilor cu compozitie si pe deasupra se pune casaval razuit.
Se mai presara sare si piper pe deasupra si se lasa la cuptor, la 180 grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute.
Cand cascavalul s-a rumenit bine de tot, ciupercile sunt gata.
Imi place foarte mult ca nu trebuie sa folosesc ulei, ci ciupercile se gatesc foarte bine cu putin unt si sub actiunea caldurii.
O alta alternativa pentru ciupercile umplute cu carne tocata, este sa inlocuiti compozitia de carne tocata cu un amestec din: piept de pui fiert (cu sau fara kaizer). Pieptul de pui poate fi o alternativa pentru persoanele care nu pot sa consume sau nu le place carnea de porc.