Editatare imagini

Dacă folosești un SLR sa faci poze pentru blogul tau atunci știi ca marimea lor este incredibil de mare. Soluția este sa redimensionezi imaginile astfel încât sa nu îți ia din spațiu mai ales dacă ești pe WordPress si “webhosted”.

Cele mai multe bloguri au coloana principale in jurul valorii de 600 pixeli latime. Presupunand ca vrei sa faci o fotografie de 600 pixeli latine îți propun sa folosesti unul dintre modurile expuse mai jos:

Microsoft Paint:

Daca ai un PC atunci poți folosi Microsoft Paint sa iti redimensionezi imaginile. Este foarte ușor. Trebuie doar sa aleși click dreapta pe imagine si apoi sa selectezi “Open with” si apoi “Paint”. Aici vei vedea o opțiune in partea stânga a meniului care spune “resize”. Apasa pe “resize” si când fereastra de dialog se deschide poți selecta pixeli doriți.

Office Picture Manager:

In Office Picture Manager da click pe “edit images” in partea dreapta pe bara laterala. aici vei vedea mai multe optiuni iar undeva in partea de jos vei vedea optiunea “resize”. Aici poti redimensiona imaginile introducand procentajul dorit sau dimensiunile dorite. Puteți selecta și redimensiona mai multe imagini în același timp, prin apăsarea “Shift” în timp ce selectați.

iPHOTO:

Dacă ești utilizator de Mac atunci redimensionarea unei imagini cu ajutorul iPhoto este super simpla. IPhoto face parte din iLife Suite inclus cu majoritatea computerelor Mac. Pur si simplu selectezi imaginea pe care o vrei redimensionata si apoi apasa click pe “file” si apoi “share” sau “export”( depinde ce versiune de iPhoto ai). Când meniul de export apare poți alege formatul imaginii tale. JPG este cea mai buna opțiune. Apoi poțialege dimensiunea dorita: “Small” , “Medium” or “Large” sau dacă vrei sa introduci propriile dimensiuni da click pe “custom”. iPhoto va crea apoi o versiune mai mică a imaginii originale.

“Microsoft Outlook:”

Pentru o redimensionare rapida și de bază, da click dreapta pe o imagine de pe calculator și selecteaza “send to mail recipient”. Aici vei avea posibilitatea de a alege dimensiunile de imagini. Meniul iti va arata patru marimi de imagini. Alege marimea dorita si apoi imaginea va apararea atasata la email. Da click dreapta pe imagine si salveaza in calculator.

“Picmonkey:”

Daca ai acces la nici unul din software-ul de mai sus atunci poți folosi aplicația Picnik care poate fi găsită gratis pe internet.

Aceasta aplicații va va permite sa puteți fotografiile in colaje, sa adăugati text peste o imagine, efecte speciale si sa redimensionati fotografii. Îmi place mult acest software pentru ca faceți multe editari imaginilor mele fără sa downloadez nimic pe calculator.

Ce software folosiți sa va editati imaginile?

Lasă un răspuns