cea mai potrivita dieta

Dieta echilibrata vs. dieta sanatoasa

Desi toata lumea a auzit de importanta unei diete echilibrate pentru o sanatate mai buna, majoritatea cred ca o dieta sanatoasa si o dieta echilibrata sunt acelasi lucru. De fapt sunt 2 tipuri de diete diferite.

Dieta echilibrata

O dieta echilibrata ne permite sa obtinem toti nutrientii necesari prezenti intr-o gama larga de alimente. Daca planul dietei echilibrate este consecvent iti va oferi de asemenea o rezerva constanta de vitamine, minerale si alti nutrienti esentiali care asigura un nivel optim de sanatate si vitalitate. Nivelul optim de sanatate inseamna un risc mai scazut al bolilor si mai putine complicatii dar ofera o crestere importanta a nivelului de energie pentru activitati fizice. Este important sa fii constienta ca o dieta echilibrata iti poate oferi prea multe grasimi, zaharuri rafinate si sare. Daca orice dieta ofera prea multe grasimi saturate, colesterol si zaharuri rafinate poate fi catalogata drept nesanatoasa si rar folosita.

Dieta sanatoasa

O dieta sanatoasa reprezinta in principal consumul unor alimente naturale, proaspete si integrale la fiecare masa a zilei, alimentele alese fiind de obicei cu un continut redus de grasimi, sare si zaharuri rafinate. Diferenta este ca o dieta sanatoasa ne ofera anumiti nutrienti, doar ca o dieta echilibrata ne ofera toti nutrientii esentiali.

Combinatia ideala

Ideea de a combina dietele sanatoase si echilibrate au drept scop:

  • Oferirea unei game largi de alimente in dieta
  • Consumarea unei cantitati mai mare de grane, fructe si legume proaspete care duc la cresterea nivelului de energie
  • Reducerea aportului de grasimi – in special grasimi saturate
  • Reducerea aportului de sare
  • Oferirea unei sanatati si vitalitati ideale = iti ofera energia de care ai nevoie pentru a fi activa = poti slabi mult mai repede

Lasă un răspuns