congelatoare mici

Sfaturi pentru buna organizare din congelator

Pentru a avea un acces mult mai usor in congelatoare, trebuie sa asezam in mod corect alimentele in interior. Nu este o misiune dificila, insa trebuie sa tii cont de anumiti pasi, astfel incat sa te bucuri de o ordine absolut exemplara in interior si sa gasesti in doar cateva secunde ceea ce cauti. Asadar, in cele ce urmeaza vei putea afla cateva trucuri prin care sa iti organizezi mult mai bine alimentele din interiorul congelatorului.

Misiunea de gatit devine una mult mai placuta, mai rapida si mai simpla daca exista si o anumita ordine in bucatarie. In aceste cazuri, ori scoti de seara din congelator alimentele dorite si el lasi peste noapte ladezghetat, ori le scoti atunci pe loc, inainte de a incepe sa gatesti. Indiferent pentru ce modalitate optezi, doar daca vei avea un congelator organizat, vei reusi sa gasesti produsul dorit, fara sa lasi usa deschisa prea mult timp. Astfel, e cert ca ordinea este foarte importanta si in aceasta situatie.

Cum depozitam corect alimentele in congelatoare

Nu exista reguli stricte in acest caz, insa trebuie sa tii cont de anumite aspecte pentru a avea o buna organizare in interiorul congelatorului.

Pentru inceput, este foarte important sa stabilesti de la bun inceput ce alimente sunt recomandate inghetului si care nu. Poate nu stii, sau poate stii, insa nu orice aliment poate fi congelat. Tocmai de aceea trebuie sa tii cont de acest aspect. Spre exemplu, se poate congela cu succes o portie de paste gaite cu sos, insa nu este recomandat sa le pui in congelator pe cele negatite.

Pentru o mai buan organizare a alimentelor din congelatoare este recomanda etichetarea pe fiecare punga. Astfel, iti va fi mult mai usor sa gasesti produsul dorit intr-un timp scurt.

La fel de important este sa congelezi mancarea in portii mici, potrivite pentru cate o singura masa. Atunci cand cumperi carne sau orice altceva in cantitati mari, recomandat este sa nu pui intreaga cantitate intr-o singura punga sau un singur vas. In caz contrar, cand va trebui sa decongelezi, iti va fi destul de dificil.

Un alt sfat ce iti va fi de mare folos in mai buan organizare a mancarurilor din congelatoare consta in faptul ca ai putea sa te ajuti de pungi, sacose, separatoare de plastic sau cutii pentru depozitare.

Daca ai un congelator vertical ce beneficiaza de sertare, iti va fi si mai usor sa organizezi mancarea. Asezandu-le pe categorii de produse, iti va fi mult mai usor sa faci alegerile potrivite atunci cand urmeaza sa gatesti.

congelatoare mici

Pentru o si mai buna organizare, iti recomand sa iti pregatesti o lista care sa semene cu un inventar al propriului tau congelator, astfel incat sa gasesti mult mai repede ceea ce cauti.

Acestea fiind spuse, o mai buna organizare in congelatoare vor economisi un timp util si totodata te vorpriva de aparitia anumitor neplaceri. Asadar, tine cont de celemai sus si cu siguranta misiunea de gatit va deveni una mult mai rapida si mai placuta. De asemenea, inclusiv aspectul din interiorul congelatorului va fi unul mult mai placut.

 

Lasă un răspuns