Si fiecare copil conteaza….

Daca intrebi pe oricine care a fost cel mai frumos ciclu din viata, cu siguranta va spune ca a fost copilaria. Si acum chiar de am crescut avem un suflet de copil care e pitit pe undeva si care din cand in cand mai iese la iveala. Daca tot ma refer la acea perioada a vietii, haideti sa va povestesc o intamplare din copilarie de care-mi amintesc cu drag. Eram in vacanta de vara si la fel ca majoritatea am mers undeva la tara la bunici.

Nu mai tin minte ce sarbatoare se apropia dar cert e ca umbla preotul prin sat (stiti si voi cum se umbla). Eu impreuna cu surorile mele si cu un verisor, neavand chef sa vedem preotul ne-am hotarat sa ne ascundem. Cu toate ca puteam alege gradina ca ascunzatoare (era si e mare) am decis ca podul casei e locul cel mai bun. Am luat noi scara, am urcat in pod dupa care am pus capacul. Dupa un timp bunica a inceput sa ne caute si sa ne strige doar ca noi ca niste adevarati batmani ce eram, nu am scos un sunet. Cum a facut cum n-a facut, ne-a luat scara fara sa stie ca suntem in pod.

Dupa ce ne-am hilizit un timp am hotarat ca ar fi timpul sa coboram (ne luase si foamea) doar ca am avut o mare surpriza  nu aveam cum. Atunci a venit randul nostru sa strigam dupa ea. Si am strigat noi pana ne plictisisem dar de auzit nici ca ne auzea. Vazand asta, am hotarat sa schimbam tactica. Casa era una batraneasca si avea acoperisul din niste placi rosii. Am dat una la o parte si din nou am inceput sa tipam cu speranta ca cineva ne va auzi. Dar de unde atata bucurie, nu ne auzea nimeni. In acel moment am trecut la o tactica pe cat de ciudata pe atat de productiva . Avand nuci in poda am inceput sa aruncam pe acea gaura in speranta ca vom lovi pe cineva.

Ei bine, am reusit si asa am reusit sa coboram dar si bunica ne-a gasit dupa multe cautari . Asta e una dintre amintirile mele preferate . De atunci m-am invatat minte, si nu ma mai ascund in locuri ciudate. Organizaţia Salvati Copiii a iniţiat un program numit “Fiecare copil conteaza”, prin care se încearcă reducerea mortalităţii infantile şi îmbunătăţirea sănătăţii şi calităţii vieţii copiilor români cu vârste cuprinse între 0-5 ani.

Biochefarm International, unic importator în România al brandului NUK, a inscriptionat toate ambalajele de suzete NUK, cu logo-ul Salvati Copiii, astfel încat, cei care vor cumpara aceste suzete vor putea contribui activ la reducerea numărului de decese la copii. Biochefarm International va dona în produse organizaţiei Salvati Copiii un procent din contravaloarea suzetelor vândute

Lasă un răspuns