Salata de Cuscus, Ardei Copt si Dovlecel

Salata de cuscus e una din salatele mele preferate si sunt atat de multe variatii incat e greu sa te plictisesti de ea. Ardeii copti dau o tenta usor afumata care merge de minune cu dulceata rosiilor si cu ierburile aromatice. Pielita ardeilor se inegreste relativ repede dar nu va grabiti sa-i luati de pe foc. Trebuiesc lasati pana se patrund de tot si se inmoaie.

De fiecare data cand fac aceasta salata de cuscus , fac o cantitate mai mare. Ce ramane de obicei iau la pachet sau la un picnic sau chiar folosesc ca garnitura la un peste la aburi sau prajit usor.

Pentru a obtine un gust mai puternic al cuscusului se poate trage in tigaie cateva minute, fara ulei, pana se inchide putin la culoare. Eu mi-am amintit prea tarziu…

Salata de Cuscus, Ardei Copt si Dovlecel

Ingrediente

  • 1 cana cuscus
  • 1 1/2 cana apa
  • 2 ardei rosii
  • 1 ardei iute rosu
  • 150 g rosii taiate forme diferite
  • 1 dovlecel mare taiat felii
  • 20 g seminte de dovleac coapte
  • 10 g frunze de patrunjel tocate marunt
  • 10 g frunze de menta tocate marunt
  • 10 g frunze de busuioc tocate
  • 1/2 ceapa rosie tocata marunt

Pt. Dressing

  • 1 lingurita coaja de lamaie data prin razatoare
  • linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 3-4 linguri ulei de masline extra virgin
  • sare si piper

Instructiuni

  • Se spala ardeii (plus ardeiul iute) si se pun la copt ori pe flacara directa ori pe gratar ori in cuptor. Ardeii sunt gata cand au toata suprafata neagra dar si o textura moale. Se transfera intr-un bol si se acopera sa se inabuse.
  • Intre timp se incalzeste apa cu o lingurita de sare pana la fierbere si se adauga intr-un bol peste cuscus apoi se amesteca bine si se acopera. Din cand in cand se amesteca cu o furculita pentru a nu forma cocoloase.
  • Intr-o tigaie la foc mediu se incalzeste o lingurita de ulei si se adauga feliile de dovlecel si prajesc 3-4 minute pe fiecare parte pana capata culoare.
  • Intre timp se descopera ardeii, se curata de coaja clatind mainile in apa rece si se taie in forme diferite.
  • Cand toate ingredientele(mai putin cele pentru dressing) ajung la temperatura camerei se amesteca bine intr-un bol mare.
  • Se combina bine ingredientele pentru dressing si se adauga salatei treptat gustand si amestecand.

Lasă un răspuns