Prima dragoste de gadget-uri

Primul meu gadget a fost un RIC 3 (ELECTRONICA) pe care am dat 5 lei.  Imi aduc aminte ca i-am facut si un upgrade inlocuind galena (casca) cu un difuzor luat dintr-un radio ce nu mai vroia sa functioneze.

Stiu sigur ca volumul nu era extraordinar dar entuziasmul crestea mereu cand il puneam in functiune pentru a asculta cate un meci de fotbal.

Cativa ani mai tarziu am trecut de la RIC 3 la un walkman Sony pe care am dat 11 mii de lei.

Evident am fost tare mandru cu el mai ales ca prietenii imi tot cereau sa asculte la el multumiti de sunetul fidel si STEREO.

Atunci a inceput nebunia cu casetele. Imi aduc aminte ca BASF si SONY erau foarte raspandite pentru ca puteai sa le inregistrezi de mai multe ori fara sa apara „zgomot de fond”. Faceam liste de melodii pe care le dadeam prietenilor pentru a face un MASTER. 🙂

Timpul a trecut si am sarit de la clasicul telefon cu disc la pagerul motorola, urmat la scurt timp de unul rosu (Coca-Cola) iar mai tarziu am descoperit super, extra, mega telefonul BOSCH 509 oferit la pachet de catre CONNEX. Cred ca multi dintre voi cunoasteti reclama in care „juca” Ioan Gyuri Pascu – Alo…Maria?!?

Imediat dupa acest telefon am trecut la un Mitshubishi MT35, foarte bun la vremea aceea. „Ciudat” era la el ca daca-l treceam pe mod manual (Network) „descoperea” tot felul de retele „ciudate” – SRI. MAI, etc si nu stiam daca am descoperit cum puteam lua legatura cu alte civilizatii extraterestre sau daca am dat peste retelele „altor structuri”. Nu mi-am batut capul cu asta si am renuntat si la el dupa 2 ani in favoarea celebrului Nokia 3210, urmat de un Nokia 6280 slide pe care il aveam si in ziua de azi daca nu mi-l fura un nene bine intentionat ce a intrat in firma si s-a facut cu 5-6 telefoane si o camera video.

Ramas fara Nokia 6280 am fost nevoit sa urc o treapta in utilizarea gadgeturilor si mi-am facut cadou un Eten X500 Glofiish. Primul „smartphone” cu touch screen, GPS, wi-fi si…. windows mobile. Pot spune ca il si acum dar il folosesc doar ca GPS. Si-a facut treaba mai ales ca GPS cu care am „facut” toata Europa. Se misca excelent atat in mod autovehicul cat si in mod pieteon.
Singura problema era… bateria. In mod GPS nu puteai sa stai mai mult de o ora cu el in brate ca te lasa fara… harta! 🙂

Au urmat 2 ani de Blackbery 6520 Curve, un gadget foarte util pentru mail si telefon. Ca browser web nu stralucea in primul rand din cauza ecranului mic.

Antrenat cu telefonul celor de la RIM mi-am dat seama ca am nevoie de mai mult. Asa am ajuns la Samsung Galaxy S Plus… NICI primul model dar nici ultimul. S2-ul era prea scump pentru nevoile mele iar clasicul S devenise….clasic. Dupa multe cautari pe forumuri, pe site-uri de nisa cat si prin studiul fizic pe la magazine am decis ca S PLUS este tot ce am nevoie.

Am tocit ecranul cu Angry Birds, ard pixeli cu filme si browsing web si stresez colegii cu „zgomotul” produs de sunetul ce ma avertizeaza ca am primit un mail (sau mai multe…).

Asadar… Samsung Galaxy S Plus este ultimul gadget de care m-am indragostit.

Si pentru a infige cireasa in motul tortului adaug la aceasta lista si tableta Evotab Fun de la … EVOLIO. Am mai vorbit despre ea, aici pe forum.

Desi am cumparat tableta pentru GPS si harta electronica (ghid tursitic) vazandu-ma un explorator super digitalizat, m-am resemnat imediat dupa ce micul meu print a pus stapanire pe ea si aproape ca doarme pe ea (pe post de perna). Ii mai da drumul cand nu mai are baterie, in rest toata ziua vorbeste cu pisica, papagalul ala nesuferit, si catelul asta daca nu joaca Angry Birds sau Bad Piggies ori alte … chestii.

Acest articol face parte din concursul Prima dragoste de gadget-uri organizat de Evolio.

Lasă un răspuns