Astepti pe cineva si vrei sa stii cand sa mergi la aeroport? Zborul tau are intarziere si nu stii daca o sa prinzi legatura?

In general solutiile clasice sunt destul de complicate ( mergi/suni la biroul de informatii sau la compania aeriana ), iar informatiile primite sunt de obicei deja invechite in momentul in care ajung la tine.

Informatii gratuite zboruri in timp real:

  1. Cel mai bun este Flight Status , poti sa verifici foarte usor daca zborul tau are intarzieri, dar mai are ceva extrem de util, poti sa vezi, inainte de a cumpara biletul, daca zborul respectiv are probleme in mod constant. Tot de la ei, avem si orarul zborurilor in timp real pentru toate aeroporturile din Romania ( meniul din dreapta sus).
  2. Unul pe care imi place sa ma uit cand astept pe cineva, e Radar Virtuel , pe ecran iti apar toate zborurile, si ai toate infomatiile: nume, inaltimea de zbor, viteza, tipul avionului, chiar si inmatricularea.

Mai stiti si altele?

Flying Blue

Am ales sa incep cu Flying Blue pentru ca este cel mai interesant pentru romani, asta prin prisma faptului ca Tarom este in continuare cea mai populara companie aeriana din Romania.

Ce e Flying Blue ?

Pe scurt : un program de fidelitate al SkyTeam ( include Tarom, Air France, KLM, Delta si multi altii).

Principiul de functionare : acumulezi mile pentru fiecare zbor efectuat in cadrul aliantei, dar si pentru alte servicii de la parteneri ( inchirieri de masini, hoteluri ) , iar milele le poti folosii pentru a achizitiona bilete de avion gratis sau platind doar taxele de aeroport.

Cum te inscrii?

Poti sa completezi formularul special in aeroport sau chiar si in avion, dar si pe site-ul Tarom , Airfrance sau KLM .

Vei primi un numar la aceasta inregistrare pe care il veti folosi la rezervare si check-in data viitoare cand zburati in cadrul aliantei SkyTeam. Dupa primul zbor, veti primi acasa prin posta un card personalizat.

Beneficii

Sunt patru niveluri, initial veti primi un card Ivory şi apoi, in functie de zborurile efectuate si numarul de mile, trei niveluri Elite: Silver, Gold şi Platinum.

Nivel                         Mile              Numar de zboruri dus ( se ia in calcul fiecare leg )

Silver                       25,000                             15

Gold                         40,000                            30

Platinum                70,000                            60

In calculul pentru nivel intra doar zborurile efectuate in ultimul an.

O parte din beneficiile Silver ( doar cele mai importante ) :

– Bonus Elite primiti cu 50% mai multe mile pentru fiecare zbor efectuat

– Serviciu de rezervări exclusiv ( numarul de telefon il gasiti pe spatele cardului )

– Prioritate pe lista de aşteptare

–  La check-in aveti tratament prioritar,  indiferent la ce clasă călătoriţi, aveţi acces la ghişeele de la Clasa Business (Tarom, Air France si KLM).

– Aveţi dreptul la un bagaj în plus, în greutate de maximum 23 kg.

–  Sixt ( inchiriere auto )

– 25% reducere (solicitaţi în momentul rezervării, comunicând codul promoţional 797579)

– 10% reducere pentru maşinile de vacanţă Sixt

Parerea mea despre acest program:

E util, te ajuta sa prinzi rezervari mai usor pe zborurile aglomerate, pentru mine bagajul suplimentar e cel mai important beneficiu ( am card Silver).  Dar sincer, nu se apropie de ce era Smart Miles – Tarom. E aproape imposibil sa iti iei un bilet din milele acumulate, dupa 27 de aboruri am 18500 de mile, nu imi ajung nici de un bilet pe un zbor intern. Pentru un zbor extern , de exemplu Londra am nevoie de 30000 de mile + taxe aeroport. Cu Smart Miles la maxim 10 zboruri aveam destule mile pentru un zbor intern.  La promotiile pentru Flying Blue (bilete mai ieftine cu mile ), Tarom nu are niciodata oferte.

In strainatate exista parteneriate cu bancile pentru carduri de debit/credit care iti ofera mile pentru fiecare ban cheltuit, Tarom nu a gasit nici un partener pentru aceasta facilitate de cand e in SkyTeam si parteneriatul Smart Miles/Bancpost a incetat. Hotelurile la care poti acumula mile in Romania sunt foarte putine, majoritatea in Bucuresti, deci nici aceasta facilitate nu e prea buna. Daca Tarom s-ar implica mai mult in gasirea unor parteneri, iar milele s-ar putea obtine mai usor, probabil ca programul de fidelitate ar avea mai mult succes.

Voi aveti card Flying Blue ? Ati reusit sa acumulati destule mile pentru un bilet gratuit?

Lasă un răspuns