resurse-de-sistem-pentru-LG-G4

Cum sa accesezi resursele de sistem pentru LG G4

LG G4 este un dispozitiv la care se poate accesa foarte usor utilizand TWRP recovery si o versiune dedicata a SuperSU. Pentru cei care doriti sa va modificati noul dispozitiv Android nu ezitati sa urmati pasi urmatori prezentati mai jos. Dupa cum puteti vedea in urmatoarele randuri vor fi detaliate etapele procesului de accesare a resurselor de sistem astfel incat sa poate fi executat de fiecare utilizator chiar daca vorbim in general despre o procedura neoficiala. Asadar chiar daca sunteti la prima experienta de acest gen veti putea respecta etapele si veti beneficia de o experienta deosebita fara nici un fel de problema. Totusi trebuie sa fiti atenti la respectarea fiecarei etape a acestui tutorial dar mai ales la faptul ca acestia nu sunt compatibili decat cu noul model LG G4 si cu softul Lollipop pe baza caruia acesta ruleaza.

In primul rand sa vorbim despre riscurile pe care acest proces le implica acest proces care vei vedea ca nu are nimic de a face cu cei de la LG sau cu Google. Intrucat este o procedura neoficiala dezvoltata de o terta parte aceasta nu se incadreaza in conditiile certificatului de garantie sau astfel spus vei pierde garantia noului tau smartphone LG G4. Pierderea garantiei nu este un lucru recomandat mai ales intrucat exista riscul de a produce unele defectiuni iar fiecare reparatie va trebui sa o platesti din propriul buzunar. Din aceste motive impreuna cu acest proces trebuie sa inveti si modalitatea de remediere manuala a dispozitivului LG G4.

Luand in considerare ce am mentionat mai sus de ce ai mai vrea sa urmezi etapele acestui proces? Vedeti voi, in timpul acestei proceduri toate limitele impuse de producator si toate restrictiile existente vor fi eliminate iar sistemul Android va fi deblocat si va putea fi utilizat la maximul sau potential. In cateva cuvinte vei putea personaliza, optimiza sau accelera functionarea noului tau LG. Mai exact garantarea accesului la resursele de sistem ale telefonului este prima etapa in procesul de dezlantuire a tuturor performatelor sale si in urma caruia veti putea instala un soft ROM personalizat precum cel CyanogenMod, AOKP, ParanoidAndroid s.a., veti putea instala aplicati preferate, veti putea inlatura aplicatiile pe care le considerati inutile, veti putea realiza backup de tip Nandroid dar si multe alte activitati.

Daca aruncam o privire mai atenta putem trage concluzia ca un utilizator avansat va realiza in mod automat aceasta procedura de acces a resurselor de sistem iar un utilizator incepator poate folosi smartphone-ul exact cum a fost achizitionat. O alta urmare a completari acestui proces este eliminarea posibilitati de a primi anunturi OTA cu privire la noile softuri lansate atat pentru update cat si de alta natura ceea ce inseamna ca va trebui sa instalezi manual orice soft oficial Android. Intrucat aceasta operatiune este putin riscanta inainte de a o realiza este necesar sa realizezi o copie de siguranta a tuturor datelor pe care le ai pe telefon intrucat procesul implica si o resetare totala a dispozitivului care poate duce la deteriorarea datelor. Pentru a evita aceste incoveniente sau aceste probleme poti utiliza instrumente speciale pentru a realiza un backup dar si pentru a restaura datele. Datele pe care va recomandam sa le salvati sunt cele de privind contactele, jurnalul e apeluri, emailuri, parole, setari de internet, datele EMEI sau NVRAM, aplicatiile, imaginile, fotografiile fisierele video sau audio.

Obtinerea accesului laresursele de sistem poate fi realizata in mod manual, dar poate fi realizat doar in anumite conditi, pentru asta va trebui sa verifici si sa bifezi etapele prezentate mai jos.

 • vei avea nevoie de un computer, de dispozitivul tau LG G4, de cablul USB al acestuia.
 • trebuie sa obti pe smartphone-ul tau drepturi de dezvoltator meniu-setari-despre telefon-apasa de cateva ori numarul versiuni.
 • dupa obtinerea drepturilor de dezvoltator  verifica daca ai bifat optiunea depanare USB (meniu- setari-optiuni dezvoltator)
 • daca ai instalat pe computer aplicati de tipul celor antivirus asigura-te ca acestea au ost dezactivate si astfel previ riscul de a interfera cu procesul ce urmeaza sa il desfasori.
 • inainte de a aplica pasi urmatori asigurate ca vei debloca Bootloader pe device-ul tau LG.
 • instaleaza pe LG, in cazul in care nu ai deja, o aplicatie pentru recuperare (image recovery), iar pentru aceasta poti invata si cum sa instalezi TWRP recovery.

– asigura-te ca nivelul bateriei acestui smartphone este peste 50% ceea ce te va ajuta sa previ o eventuala inchidere a dispozitivului in timpul procesului si astfel vei prevei eventuale defectiuni. Dupa toate aceste vei putea trece in sfarsit la urmarea pasilor de mai jos.

Cum sa accesezi resursele de sistem ale divece-ului tau LG G4 cu ajutorul Super SU

 1. Pe computerul tau descarca fisierul SuperSu de aici (this).
 2. Conecteaza telefonul tau LG G4 la computer prin intermediul cablului de date.
 3. Transfera fisierul SuperSU de pe computer pe telefon, iar dupa aceasta inlatura cablul USB.
 4. Inchide telefonul si asteapta cateva secunde.
 5. Intra in modul de lucru recovery al telefonului.
 6. Din acest meniu acceseaza ”install”dupa care selecteaza exploatarea resurselor de sistem si reia procesul de instalare.
 7. Dupa ce ai terminat aceasta etapa selecteaza din meniul principal Recovery optiunea ”reporneste sistemul acum”
 8. Daca intervine o bucla de restart atunci revino la modul de lucru recovery si selecteaza de acolo ”sterge partitia cache” si ”sterge datele din fabrica”

Acestea sunt toate etapele pe care va trebui sa le urmezi in procesul de obtinere a resurselor de sistem. Asadar nu ezita sa urmezi acest proces pentru a te putea bucura de toate performantele de care dispune acest dispozitiv dar nu uita sa impartasesti cu ceilalti experienta proprie

Lasă un răspuns