cum-sa-iti-ingrijesti-pantofii

Cum sa ai grija corespunzator de pantofii tai?

Este foarte adevarat ca o femeie nu poate avea niciodata prea multi pantofi. Daca unor haine de pe un manechin mai poti rezista, iata ca unei perechi perfecte de pantofi, nu prea poti. Nu e de mirare ca salariul tau se duce vazand cu ochii, in timp ce casa ta se umple de cutii frumoase de carton, care ascund adevarate comori. Pentru ca pantofii sunt cei care sustin practic intreaga noastra greutate, au, din pacate, un numar limitat de purtari la care pot face fata. Chiar daca sunt de calitate, chiar daca te-au costat cat jumatate din salariul tau, nu inseamna ca ei vor fi nemuritori. Si, de parca n-ar fi deja prea nedrept, sa stii ca perechile tale preferate de pantofi sunt primele care vor ceda si se vor strica. E logic, daca stam sa ne gandim ca pe acelea le porti cel mai mult. Daca, insa, acorzi un pic mai multa atentie ingrijirii corespunzatoare a pantofilor, sa stii ca le poti prelungi viata si adauga un numar important de purtari, astfel ca ii vei avea prin preajma mai mult timp si iti vei si amortiza investitia financiara.

Se stie ca la pantofi, in special la cei cu toc, talpa este prima care va ceda si care se va roade, zgaria sau subtia. Poti evita acest lucru daca vei duce pantofii la un pantofar priceput si il vei ruga sa iti puna o protectie pe talpa, sub forma unor pingele. Poti gasi aceste pingele de metal, de plastic sau de cauciuc. Chiar daca ai fi tentata sa iti pui de metal, cu gandul ca vor fi mai rezistente, cel mai bine este sa apelezi la cele de cauciuc, pentru ca sunt mai comode, mai usoare si mai aspectuoase.

Pielea din pantofii tai are nevoie de o ingrijire speciala

Pielea din pantofii tai are nevoie de o ingrijire speciala, asa ca ar trebui sa ai in casa cel putin doua spray-uri de protectie: unul pentru piele intoarsa si unul pentru piele normala. Aplica un strat de spray pe pantofi, macar o data la doua purtari. Rolul acestuia este de a crea un strat protector, un fel de bariera intre apa, murdarie sau alti factori care ar putea penetra piele si pata definitiv pantofii tai. Printr-un simplu gest, te poti asigura ca nu vei avea surprize neplacute.

Atunci cand te prinde ploaia, pantofii tai se vor face leoarca si ai putea crede ca deja i-ai compromis. Mai au o sansa, insa, daca atunci cand ajungi acasa ii umpli cu servetele sau bucati de ziare, astfel incat sa isi pastreze forma initiala. Asta e problema cu apa, ca are acest talent de a modifica formele pantofilor si a gentilor, o data ce a intrat in contact cu ei. In orice caz, rezista tentatiei de a pune pantofii pe calorifer sau langa o sursa de caldura, pentru ca ii vei usca fortat si se vor strica. Lasa-I sa se usuce natural, la temperatura camerei, apoi aplica-le un strat de crema sau de spray protector.

Ingrijirea pe care o acorzi pantofilor tai trebuie sa fie in functie de materialul din care acestia sunt confectionati. Daca sunt din piele intoarsa, trebuie curatati foarte delicat, cu o perie cu dinti moi, pentru ca fibrele din pielea intoarsa sunt mult mai sensibile si au tendinta de a acumula praf, care, mai apoi va decolora pantofii. Daca pantofii tai sunt din material textil, lasa-I mai intai la inmuiat in apa calduta, cu un strop de detergent delicat, iar apoi curata petele cu o perie mica sau chiar cu o periuta de dinti mai veche.

Lasă un răspuns