despre-stetoscoape

Cum sa aleg un stetoscop?

Fiecare dintre noi stim cum arata un stetoscop, deoarece il putem vedea de fiecare data cand vizitam medical de familie pentru un control de rutina sau in alte scopuri. Trebuie mentionat faptul ca stetoscoapele sunt instrumente medicale nelipsite din dotarea fiecarui medic, exceptie facand numai medicii chirurgi. Mai mult decat atat, stetoscoapele, inca de la aparitia lor au fost folosite pentru a asculta organe vitale interne, precum plamanii si inima. De exemplu, cu ajutorul stetoscoapelor, medicii specialisti pot diagnostica unele afectiuni destul de grave la nivelul inimii si al plamanilor, iar printre aceste afectiuni se numara: astmul, bronsita sau pneumonia.

Stim cu totii ca fiecare dintre aceste boli pot deveni destul de grave, mai ales daca nu sunt depistate si tratate la timp. Faptul ca stetoscopul poate ajuta destul de mult la depistarea acestor afectiuni, face ca acesta sa fie un instrument medical destul de important si nelipsit din cabinetul oricarui medic. Acest instrument medical numit stetoscop nu este foarte greu de folosit, astfel ca el poate fi utilizat chiar si de catre noi acasa, in diferite scopuri. De exemplu, este bine de stiut ca stetoscopul este un instrument medical care se foloseste si impreuna cu tensiometru, in scopul masurarii tensiunii arteriale.

La prima vedere, stetoscoapele pot parea niste simple obiecte

In cazul in care doriti sa va achizitionati stetoscoape, este neaparat necesar sa cunoasteti cat mai multe lucruri despre acestea. La prima vedere, stetoscoapele pot parea niste simple obiecte care nu pot face prea multe lucruri, insa realitatea este cu totul alta, caci dupa cum spuneam si mai sus, ele sunt cu adevarat capabile sa puna diagnostice unor afectiuni destul de serioase. Desigur, in ziua de azi au aparut fel si fel de firme care fabrica stetoscoape, insa nu toate dintre acestea fac lucruri de calitate. De aceea, atunci cand cumperi un astfel de instrument medical este neaparat nevoie sa te asiguri ca el a fost realizat de catre o firma care produce astfel de lucruri de o calitate destul de inalta.

Chiar si pe piata din Romania exista telescoape de o calitate destul de inalta, create de catre firme cu renume in acest domeniu si care sunt extrem de performante. Iar aici putem da drept exemple stetoscoapele Littman, despre care putem afla chiar de pe internet ca sunt extrem de benefice atunci cand dorim ca auscultatie sa fie una de calitate. Bineinteles ca pretul acestora este unul mai mare decat al tipurilor de stetoscoape care sunt de proasta calitate, insa atunci cand dorim ca performanta lor sa fie una mare, atunci pretul nu mai reprezinta un impediment. Aceste modele de stetoscoape Littman pot fi achizitionate chiar si de pe internet, unde pot fi gasite in unele magazine online care se ocupa cu comercializarea a astfel de produse.

Lasă un răspuns